Hylke Warmerdam

Stagiair

Hylke Warmerdam (1999) is een masterstudent Landscape Architecture aan de TU Delft. Zijn bachelor heeft hij afgerond aan de Wageningen Universiteit. Voor hij aan zijn masterscriptie begint loopt hij stage bij H+N+S.

Tijdens zijn studie werkt Hylke graag aan diverse vraagstukken. Grote interesse heeft hij voor wateropgaven. Ook heeft hij gewerkt aan betere landschappelijke inpassing van infrastructuur en distributiecentra.

Een van de mooiste aspecten aan het werk van een landschapsarchitect vindt Hylke het samenbrengen van de kennis van specialisten. Tijdens zijn minor Integrated Infrastructure Design (TU Delft) heeft hij samengewerkt met studenten van diverse studierichtingen, zoals bouwkunde en civiele techniek. Hier leerde hij dat het combineren van elkaars kennis leidt tot rijkere ontwerpoplossing.

Hylke heeft besloten stage te lopen omdat hij in het studieprogramma praktische ervaring mist. Ook is hij benieuwd hoe contact met belanghebbenden en professionals in de praktijk gaat. Hij heeft voor H+N+S gekozen vanwege de grote diversiteit aan projecten, van grote tot kleine schaal en van visie tot detailontwerp. Daarnaast sluiten zijn interesses goed aan bij de projecten van H+N+S.

Tijdens zijn studie ontwikkelde Hylke een interesse voor waterproblematiek. De toenemende dreiging van zowel hevige regenval als droogte zijn thema’s waar hij graag aan wil werken. Belangrijk vindt hij daarbij het creëren van zoveel mogelijk meerwaarde: van een goed ontwerp profiteren de natuur zo veel mogelijk mensen. Daarvoor kijkt een landschapsarchitect ook naar andere thema’s, zoals recreatie, het milieu en de woningbouwopgave. Daarbij vindt hij het de taak van de landschapsarchitect om dit te combineren met andere thema’s, zoals recreatie en de woningbouwopgave.

In zijn vrije tijd kun je Hylke vaak op de atletiekbaan vinden. Naast zijn eigen trainingen heeft hij ook jaren training gegeven aan de jeugd. Op mooie dagen stapt hij graag op de fiets om van het diverse Utrechtse landschap te genieten.

Tot en met februari loopt Hylke gedurende zes maanden stage bij H+N+S.