Jorn Verboon

Stagiair

Jorn Verboon is student Built Environment aan de Hogeschool van Amsterdam waar hij de specialisatie Stedenbouwkunde volgt. Vanwege enkele projecten met raakvlakken in de landschapsarchitectuur begon zijn interesse in dit gebied van Urban Design.

Hij is bij H+N+S stage gaan lopen omdat hij zijn kennis op het gebied van Landschapsarchitectuur wil verbreden en verdiepen om vervolgens na zijn bachelor Stedenbouwkunde verder te studeren aan de master landschapsarchitectuur.

Hij vindt het belangrijk om in elk project wat nieuws te leren, bij H+N+S heeft hij daarom het accent gelegd op de projecten op middelgrote en grote schaal. Energietransitie, klimaatadaptatie & de relatie tussen stad- en landschapsontwerp zijn de specifieke aspecten die hij binnen landschapsarchitectuur en bij H+N+S wil ontwikkelen. Met zijn achtergrond in de stedenbouw ziet hij sommige onderwerpen vanuit een ander perspectief wat kan zorgen voor meerwaarde in analyse en ontwerp.

Zijn ultieme visie heeft hij samengevat in één zin: The future is now. Met als onderliggende uitleg dat het ontwerp van vandaag de toekomst van morgen is.