Marlena Rether

Landschapsontwerper

Marlena (1993) studeerde Landschapsarchitectuur aan de TU in Dresden, Duitsland. Tijdens haar Bachelorstudie verdiepte ze zich in het onderzoek en ontwerp van cultureel erfgoed, met focus op de revitalisering en modernisering van herontdekte landgoederen op het platteland.

Tegelijkertijd zette ze zich in voor ecologische landbouw en regionale initiatieven.

Na de afronding van haar Bachelorstudie deed ze praktijkervaring op door een stage bij Karres+Brands en begon zij de Masteropleiding aan de Academie voor Bouwkunst in Amsterdam om haar ontwerpkennis te verbeteren. In haar studie is ze steeds op zoek naar nieuwe mogelijkheden en innovatieve ideeën. Door in aanraking te komen met duurzame initiatieven begon ze zich meer voor milieuvriendelijke projecten in te zetten. Zo onderzocht ze in haar studie hoogwateroplossingen aan de Waaldijk bij Tiel en renaturalisering van de Maas aan de haven van Rotterdam.

Marlena werkt sinds het voorjaar van 2018 bij H+N+S. In de praktijk heeft ze veel ervaring opgebouwd op basis van kleinschalig stedenbouwkundige projecten en het ontwerpen van openbaar ruimte. Bij H+N+S werkt ze aan projecten op alle schaalniveaus en fases, bijvoorbeeld aan de uitwerking van de verbreding van de A1 Apeldoorn-Azelo en het Waterwoud in Rotterdam.