Roos Kobus

Stagiaire

Roos Kobus (1999) begon in 2016 aan de opleiding Spatial design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze is momenteel 3e jaars student en loopt een half jaar stage bij H+N+S.

Geboren in Nijmegen is Roos opgegroeid met het continu veranderende landschap van de Waal. De dynamiek van de Waal en het project Ruimte voor de Rivier wekte haar interesse voor landschapsarchitectuur en hierdoor koos ze voor de opleiding Spatial design aan de HKU. Op de HKU is ze bezig geweest met gevarieerde projecten op verschillende schaalniveaus, omdat ze gelooft dat een goede ontwerper over basiskennis beschikt van meerdere vakgebieden. In haar projecten probeert ze een balans te vinden tussen functie en esthetiek, waarbij duurzaamheid een terugkomend thema is.

In het derde jaar van haar studie is ze zich meer gaan specialiseren en deed van augustus 2018 tot februari 2019 een minor tuin- en landschapsarchitectuur aan de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten in Gent. Na deze minor wilde ze zich meer richten op grootschalige projecten van het Nederlandse landschap en kwam hierdoor bij H+N+S terecht.