Tim Kisner

LANDSCHAPSONTWERPER

Tim Kisner (1997) studeerde Spatial Design aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU). In 2019 rondde hij zijn Bachelor af en werkte daarnaast sinds 2018 bij H+N+S. In zijn opleiding heeft hij zich gespecialiseerd in landschapsarchitectuur en volgde hij de minor Landscape Architecture & Urbanism aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam. 

 

Tijdens zijn opleiding raakte hij geïnteresseerd in de balans tussen mens en natuur en vormt de balans tussen ecologie en beleving een belangrijke focus in zijn werk. In zijn afstudeerproject, een landschapsvisie voor de Franse Camargue, ging hij op zoek gaat naar een balans tussen de kwetsbare ecologie, landbouw en toerisme van het gebied. De Camargue, de delta van de Rhône, is van continentaal belang voor vogels door de bijzondere natuurlijke omstandigheden, maar ook van groot economisch belang voor de lokale economie. De vogelstanden zijn in de afgelopen decennia in heel Frankrijk aanzienlijk afgenomen en sommige van deze vogelsoorten komen enkel in de Camargue voor. Het project stelt daarom een hervorming van de landbouwcyclus, het gecontroleerd toelaten van de natuurlijke invloed van het water en een strategie voor een betere verdeling van het toerisme in de regio voor.

Dit jaar start Tim aan de Master Landscape Architecture & Planning aan Wageningen University & Research en is daarnaast werkzaam bij H+N+S.

Projecten

Project

Overkapping Ring Antwerpen

  • Infrastructuur
  • Duurzame Stad & Regio
  • Water & Ruimte
Project

Integraal Ruimtelijk Programma Durgerdam

  • Water & Ruimte
Project

Reisgids klimaatrobuuste beekdalen

  • Water & Ruimte
Project

dijkenvisie Zuid-Holland

  • Water & Ruimte