Yuka Yoshida

Landschapsarchitect

Yuka Yoshida leefde in grote steden in Azië, de Verenigde Staten en Europa en raakte er gefascineerd door de impact die natuur heeft op de stedelijke omgeving. Daaruit komt haar belangrijkste interesse voort: hoe krijgen we de natuur meer in harmonie met de gebouwde omgeving, ook in de toekomst?

Naast ontwerper is ze docent, omdat ze graag bijdraagt aan het delen van kennis. Ze gaf onder meer les aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam en bij de European Master in Landscape Architecture (EMiLA), droeg bij aan diverse designworkshops van de TU Delft en gaf lezingen in Tokyo. 

 

Yuka Yoshida is in 2015 afgestudeerd aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam. Haar bachelor in landschapsarchitectuur haalde ze aan de Colorado States University. Na haar afstuderen aldaar keerde ze terug naar Japan, waar ze als onderzoeksstudent aan de Chiba University werkte om de hedendaagse landschapsarchitectuur in Japan te bestuderen. Haar nieuwsgierigheid naar landschapsarchitectuur bracht haar naar Nederland.

 

Yoshida werkt sinds begin 2021 bij H+N+S. Daarvoor werkte ze onder andere voor Field Four Design Office in Tokyo, Ken Smith Workshop in New York, Civitas Inc. in Denver, en DS landscape Architect in Amsterdam.