Bureauexcursie 2021

De jaarlijkse bureauexcursie stond dit jaar in het teken van ‘oud’ en ‘nieuw’ land en leidde ons naar de provincies Flevoland en Overijssel. We kijken met voldoening terug op drie vrolijke dagen vol inspiratie en reflectie op ons vak.

Nieuws 5 oktober 2021, Flevoland en Overijssel

Op de eerste dag verzamelde het team zich bij de Poort van Almere. Dit was het startpunt voor een fietstocht door verschillende stadsdelen. We bezochten o.a. Almere Duin, het centrumgebied, de Floriade, de Groene Kathedraal en Oosterwold. De ruimte die Almere als ‘jonge stad’ biedt voor het experiment maakte veel indruk.

Op dag twee lieten we het stedelijke gebied achter ons en fietsten we via de  Hollandse Hout en langs de door H+N+S ontworpen slenk naar de boot die ons naar de Marker Wadden bracht. Een prettig rustpunt in ons drukke programma met tijd om de kracht van de natuur, die dit nieuwe eilandenrijk verovert te voelen. Via enkele locaties zoals het modeldorp Nagele en land art Observatorium sloten we de dag af in het poëtische Waterloopbos.

De Groene Kathedraal
Hollandse Hout
Marker Wadden
Verandawoningen
Het Waterloopbos

Op de laatst dag bezochten we onder andere de Bypass Kampen, het Reevediep, één van de langst lopende H+N+S projecten; Anningahof, een toonaangevend beeldenpark; en het eeuwenoude landgoed Windesheim, waar de eerste ontwerpvoorstellen uit onze visie zichtbaar worden.

Toerend door de Flevopolder, het bezoek aan de Marker Wadden, het Waterloopbos en de landgoederen langs de IJssel benadrukt de rijke geschiedenis van ‘man made’ Nederland. We hebben ons verwonderd over de ontwikkelingen!