Daktuin Naturalis

Afgelopen dinsdag heeft de Cobouw een artikel over de nieuwe daktuin van Naturalis gepubliceerd. De tuin wordt een ‘levend verlengstuk’ van het museum. “In het museum bevinden vooral fossielen, rotsen en botten: die zijn oud en dood, bovendien mogen bezoekers bijna niets aanraken. Op zichzelf is het best gek dat Naturalis geen buitenruimte heeft waarin het verhaal wordt verteld over de evolutie van plant en dier, met echt levend materiaal.

Publicatie 23 maart 2016, Leiden
Een ruimtelijke doorsnede van het ontwerp waarin de functionele benedenwereld (het parkeren) en de groene bovenwereld (de tuin) zichtbaar is.

Het artikel op Cobouw vind je hier

Het ruimtelijke concept waarop het ontwerp van de buitenruimte is gebaseerd, een functionele benedenwereld met een wonderlijke groene bovenwereld.