Dutch Dialogues Charleston

De stad Charleston in de Amerikaanse staat South Carolina presenteerde het eindrapport van de Dutch Dialogues Studie op 26 september jongstleden. Nederlandse experts hebben een lijst met aanbevelingen gedaan om overstromingsproblemen in de stad te helpen oplossen.

Publicatie 14 oktober 2019, Amersfoort

Nederlanders leven reeds meer dan 800 jaar met water en hebben zich zo ontwikkeld tot experts in wateradaptatie. Overstromingen kunnen niet worden 'gefixt', maar zoals Nederlanders hebben geleerd, kunnen risico’s worden verminderd. Deze aanpak combineert geïntegreerde planning met stadslandschapsontwerp. Dit proces betekent een fundamentele verandering in de manier waarop het probleem van overstromingen aangepakt kan worden, en biedt een holistische manier van denken over water, de effecten en de voordelen ervan, aldus de website van de Dutch Dialogues. 

TOPOGRAFIE DOET ER TOE, EN HET MOET EEN ESSENTIËLE FACTOR IN ELKE TOEKOMSTIGE ONTWIKKELING ZIJN 

Tijdens een workshopsessie van 4 dagen bestudeerde het Dutch Dialogues ™ team vier verschillende typologieën in Charleston, strategisch geselecteerd als representatief voor het gebied. Benaderingen en ontwerpoplossingen voor deze gebieden zullen worden gekopieerd om andere gebieden van de stad aan te pakken met vergelijkbare typografie en behoeften. Namens H+N+S nam Pieter Schengenga deel aan de workshop en ontwikkelde samen met andere professionals een studie en systeemontwerpprincipes voor het schiereiland van Charleston.

 

 

Dutch Dialogues ™ Charleston wordt geleid en gecoördineerd door Waggonner & Ball architecten, The Water Institute of the Gulf en de Koninklijke Nederlandse Ambassade in Washington DC, samen met belangrijke Charleston-regiopartners. 

Meer over de Dutch Dialogues ™ en het eindrapport hier>