Gast bij Oslo AHO

Op uitnodiging van professor Sabine Müller was Hank van Tilborg van 23 tot 25 mei te gast bij de AHO oftewel de Oslo School of Architecture and Design, Institute of Urbanism & Landscape. Hank was als visiting critic verantwoordelijk voor de eindbeoordeling van een internationale groep master-studenten, verdeeld over 8 groepen.

Nieuws Hank van Tilborg 25 mei 2016, Oslo

De opgave waar de groep studenten zich een klein half jaar op hebben gericht betreft een stadssnelweg in een voormalige rivierbedding in de Mexicaanse stad San Luis Potosí. Deze Boulevard Rio Santiago verdeeld deze stad nu in tweeën, wat een opgave op zich is. Met de klimaatverandering wordt echter steeds vaker duidelijk dat de ligging van de weg in een rivierbedding geen gelukkige keus is. Meer en meer wordt deze stad met ruim 1 miljoen inwoners – ondanks de ligging in een semi-aride klimaat - geconfronteerd met zware overstromingen, waardoor de stad tijdelijk ontregeld is. De studenten hebben plannen gemaakt om de stad klimaatrobuuster te maken, waarbij verschillende strategieën zijn onderzocht.  

Het bezoek aan de AHO is afgerond met een bezoek aan de havenfrontontwikkeling van Oslo, met o.m. de ‘Barcode’ van MVRDV en de Opera van architect Tarald Lundevall.

Info over de havenfrontontwikkeling in Oslo >

 

Voor mee info over de opleiding in Oslo