Herontwikkeling Hooge Riet, Ermelo

H+N+S Landschapsarchitecten werkt momenteel aan het stedebouwkundig plan en het inrichtingsplan buitenruimte voor de herontwikkeling van de Hooge Riet in Ermelo.

Nieuws 30 juli 2019, Amersfoort

Dit doen wij in opdracht van Heijmans Vastgoed en MeyerBergman Erfgoed Groep samen met Diederrendirrix architecten en Hylkema Erfgoed. Op zaterdag 22 juni was er een open dag. De belangstelling was overweldigend. Zo’n 3000 mensen waren benieuwd naar de plannen voor het monument, de nieuwbouw en het park. 

Meer informatie op de Hooge Riet website

De Hooge Riet is een unieke plek in Ermelo, recht tegenover het station op steenworp afstand van het centrum. Een plek met een rijke historie als landgoed, gesticht en later als zorglandgoed en GGZ instelling, die het verdient om opnieuw ontdekt te worden. Het park en de gebouwen zijn nauwgezet en in samenhang met elkaar ontworpen. De revitalisering gaat daarom niet alleen om de monumentale gebouwen, maar ook op het parkgebied. De waardevolle gebouwen krijgen een nieuwe bestemming, de nood- en bijgebouwen maken plaats voor appartementen en woningen die passen bij de uitstraling van de omgeving. In dit filmpje vertelt Hank van Tilborg over de herontwikkeling.