H+N+S in ‘Compendium of landscape architecture & open space design’

Braun Publishing AG uit Zwitserland specialiseert zich in boeken over architectuur, ontwerp en stedelijke ontwikkeling. H+N+S is vermeld in dit compendium met de projecten Nationaal Militair Museum in de categorie ‘Museumtuinen’ en het Rivierpark aan de Waal bij Nijmegen-Lent in de categorie ‘Water Management’.

Publicatie 17 oktober 2017, Amersfoort

De uitgever over het boek: "Dit fundamentele werk geeft een overzicht van het hele creatieve rijk van hedendaagse landschapsarchitectuur. Elk aspect van het ontwerp en de productie van deze openbare en privé ruimtes is gethematiseerd en verduidelijkt. Deze ruimten omvatten een grote variëteit, die zich uitstrekt van klassiek tuinontwerp en golfbanen naar groene gevels, van guerrilla gardening en begraafplaatsen tot rotondes.
De ongeveer drie dozijn hoofdstukken geven een overzicht van de verschillende taken en uitdagingen in uitgebreide introducties. Zo'n 250 levendig geïllustreerde casestudies uit de hele wereld bieden oplossingen en suggesties in het ontwerpproces. Of het nu conservatief is in stijl en weinig uitleg nodig heeft, of opvallend, zelfs opzichtig - deze projecten zijn altijd inventief, uniek en overtuigend - en willen altijd de relatie tussen mens en de natuurlijke wereld herdefiniëren."

Koop hier een exemplaar