Rotterdam-Maaskantprijs + 2018

H+N+S feliciteert makers van Ruimte voor de Rivier!

“Een uniek samenwerkingsprogramma, dat heeft geleid tot een veiliger land met een kwalitatief zeer hoogwaardige landschappelijke én stedelijke inrichting”, zo omschrijft de Stichting Rotterdam-Maaskant het programma Ruimte voor de Rivier. Reden genoeg voor hen om de Rotterdam-Maaskantprijs 2018 uit te reiken aan een twaalfkoppig collectief van politici, ontwerpers en andere betrokkenen die dit project tot een goed einde brachten.

Nieuws 27 september 2018, Rotterdam

Eerder deze week werden de personen bekend gemaakt die de prijs zullen ontvangen: Ina Adema, Roelof Bleker, Ingwer de Boer, Jos Dijkman, Jorien Douma, Regina Havinga, Nol Hooijmaijers, Robbert de Koning, Niko Poolen, David van Raalten, Gert Verzijl en adviseur, collega en voormalig H+N+S directeur Dirk Sijmons die als landschapsarchitect voorzitter was van het kwaliteitsteam van 2006 tot 2010.

Van iedereen

De selectie van een grote groep winnaars past bij de aard van Ruimte voor de Rivier en kan worden gezien als een mooi politiek statement van de Stichting. Ze zeggen hier zelf over: “Elke winnaar staat voor vele collega’s en mede betrokkenen. Ruimte voor de Rivier is van iedereen, dat maakt de aanpak succesvol. De aanpak is een voorbeeld van hoe verschillende belangen en kansen elkaar hebben versterkt zodat veiligheid gecombineerd kon worden met ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid”.

Feest

Op 16 november is de Rotterdam-Maaskantprijs uitgereikt aan het collectief van ‘makers’ in de Kunsthal in Rotterdam, al zal er in alle waarschijnlijkheid op het initiatief van de prijswinnaars ook nog een feest zijn georganiseerd voor alle betrokkenen. H+N+S Landschapsarchitecten feliciteert alle ‘makers’ met deze mooie erkenning!

Lees meer over de bekendmaking 

Lees meer over de Rotterdam-Maaskantprijs

 

H+N+S feliciteert de prijswinnaars vanuit de Spiegelwaal, één van de projecten die in het kader van Ruimte voor de Rivier gerealiseerd is. (foto uit 2015)