Infrastructuur = landschap = city making

Met trots kondigen we aan dat we geselecteerd zijn voor het ontwerp van het ‘Ringpark Zuid’, onderdeel van een grotere constellatie van ingrepen voor de transformatie van de Antwerpse Ring.

Nieuws 25 februari 2021, Antwerpen

De betrokkenheid van ons team bij het onderzoek en debat over de transformatie van deze infrastructuur startte al in 2017. Via de groteverbinding is de stad een ambitieus proces gestart om de auto-infrastructuur die de stad als een gordel omgeeft en buurten en wijken van elkaar scheidt te gaan ontrafelen. Het project komt tegemoet aan meerdere ambities: niet alleen om dergelijke infrastructuur en de ruimtelijke constellatie eromheen te heroverwegen, maar ook om bestaand groen te verbeteren en te verbinden tot een park, de omliggende wijken met elkaar te verbinden en tegelijkertijd nieuwe kansen te creëren voor stedelijke ontwikkeling, waterbuffering en luchtkwaliteit.

Vanwege de schaal en complexiteit van het project werken we samen met stakeholders en experts, maar ook met organisaties, verenigingen en burgers om de juiste condities te creëren om dit infrastructurele landschap te veranderen in een leefbare omgeving.

In samenwerking met 51N4E, Tractebel, Endeavour, Bollinger Grohmann, IMDC en Plant en Houtgoed