It Moaiste fan Fryslân

Afgelopen week werd bekend gemaakt dat De Centrale As door de vakjury genomineerd is voor "It Moaiste fan Fryslân" in de categorie vervoer, energie en bescherming. Daarnaast is De Centrale As is één van de vijf genomineerden voor de Galjaardprijs.

Nieuws 24 april 2017, Provincie Friesland

De verkiezing wordt georganiseerd door Omrop Fryslân, de Leeuwarder Courant en het Friesch Dagblad om een top 100 samen te stellen voor 2018 als de stad Leeuwarden als Culturele Hoofdstad van Europa nationaal en internationaal in de etalage staat. Naast alle culturele evenementen wil men gasten uit binnen- en buitenland ertoe verleiden ook al het andere moois in onze provincie te ontdekken. Met de verkiezing It Moaiste fan Fryslân stelt de Friese bevolking onder leiding van een vakjury een top 100 samen van de absolute topstukken uit de Friese schatkamer.

Meer weten? Kijk op http://www.itmoaistefan.frl/

De Galjaardprijs is een landelijke prijs voor initiatieven op het gebied van publieke communicatie. De Centrale As werd door de regionale jury getipt om zich aan te melden naar aanleiding van de openingsevenementen van afgelopen jaar: een feest voor en door de mienskip. Op 11 mei is de Galjaarddag en vindt de prijsuitreiking plaats.

Meer weten over de prijs en de nominaties? Kijk dan op de site van Galjaarddag

H+N+S landschapsarchitecten werkte samen met NEXT architects van 2009 t/m 2016 aan de vormgeving van de weg en kunstwerken en de landschappelijke inpassing. Sinds eind 2016 is de hele weg open voor verkeer. 

Lees meer over dit project op onze website