Jaarboek S&L 2020

Vandaag is het Jaarboek Stedenbouw en Landschap gepresenteerd. Een bijzondere -want digitale- bijeenkomst dit keer. Wij zijn trots dat er weer twee van onze projecten geselecteerd zijn!

Nieuws 18 december 2020, Amersfoort

Objets Trouvé / Beatrixsluis

Dit project werd in samenwerking met bureau B+B ingestuurd, zij werkten in de fase voor aanbesteding in opdracht van RWS aan het ambitiedocument en het Objet Trouvé-concept. Na aanbesteding werkte H+N+S in opdracht van het winnend consortium Sas van Vreeswijk aan de uitwerking, vormgeving en inpassing in ontwerp- en realisatiefase. In 2019 won het project de LILA award 2019 in de categorie 'Public Space'.

De jury: ‘De selectiecommissie vindt de ingrepen voorbeeldig, omdat zij ons het landschap leren lezen. Het plan heeft volgens haar een poëtische kwaliteit’

Lees meer

Verplaatsing kazemat Schalkwijksewetering
Derde kolk Beatrixsluis
Bruggetje Schalkwijksewetering
Kazemat Vreeswijk Oost

Ooijen Wanssum

Het gebiedsontwikkelings- en waterveiligheidsproject met 22 km nieuwe dijktracé’s werd in 2019 bekroond met de Waterinnovatieprijs van de Unie van Waterschappen

De jury: ‘De selectiecommissie is onder de indruk van de wijze waarop de complexe land-schapspuzzel is gelegd. Ondanks de enorme technische implicaties is door een verfijnde ontwerpaanpak een schitterend landschap ontstaan. Het doet recht aan de hydrologische en landschappelijke systematiek van de Maasterrassen en heeft omwonenden veel te bieden’.

Lees meer

Hoogwatergeul Wanssum
Drempel bij Ooijen
Brug van Ooijen

Deel deze pagina

Deel deze pagina op LinkedIn