jonge delegatie H+N+S op excursie naar Arnhem

Een jonge delegatie van H+N+S is op zondag 28 juni op excursie naar Arnhem geweest. De jaarlijkse H+N+S excursie van een weekend is uitgesteld vanwege de Corona pandemie. De junioren en stagiairs konden echter niet wachten en besloten een afgeslankte excursie voor zichzelf te organiseren.

Nieuws 29 juni 2020, Arnhem

Arnhem ligt ingeklemd tussen het Veluwe-massief en de Rijn. In de stad zijn beide goed bereikbaar en voelbaar. Met de nieuwe gebiedsontwikkeling én Ruimte voor de Rivier project Meinerswijk wordt de sprong van het centrum naar de overkant van de rivier gemaakt. Ook in het centrum zelf is recent veel aangepakt, met het bovengronds halen van de Sint Jansbeek, het publieksgebouw Rozet en de openbare ruimte rond het Centraal Station.

 

Op loopafstand van het centrum kun je in Arnhem de hoge zandgronden (Sonsbeekpark) en de Rijn beleven. De spreng St. Jansbeek verbindt deze gebieden van oudsher met elkaar. Vóór het einde van de 19e eeuw werd fors gebruik gemaakt van het water en het ‘verval’ van de beek voor onder andere graan- en papiermolens. Tegenwoordig verbindt de beek de oude en nieuwe delen van de stad. Ook genieten kinderen met schepnetjes van de kleine visjes en kikkers in het water. 

In het stationsgebied komen de verschillende landschapstypes en hoogteverschillen van de stad terug. Na ongeveer 25 jaar is het gelukt om een ontwerp uit de jaren ‘90 uit te voeren, met meer aandacht voor duurzame elementen als bomen en beplanting. Er is vanaf het begin af aan slim nagedacht over de hoogteverschillen, functies en publieksstromen.

Vooralsnog staat de jaarlijkse excursie, die extra bijzonder is vanwege het 30-jarig bestaan van H+N+S in september gepland. Het zal een extra lange binnenlandse excursie worden waarin we veel (gerealiseerde) projecten van H+N+S gaan bekijken. Eerst zien of het door kan gaan vanwege de Corona pandemie, maar we zien er in ieder geval erg naar uit!