burgers + over de ring

Kom naar de Antwerpse Ringdagen

Van 26 tot en met 30 mei vinden in Antwerpen de Ringdagen plaats. In vijf dagen tijd maken burgers kennis met de Ringprojecten en krijgen ze de mogelijkheid feed back te leveren op de plannen. Een unieke mijlpaal voor de stad en Vlaanderen, want er was nog nooit een participatietraject op deze schaal.

Nieuws 24 mei 2018, Antwerpen

H+N+S Landschapsarchitecten is samen met 51N4E en NDVR partner in Team Oost, één van de zes teams die werken aan de Antwerpse Ring. Onze deelzone bevindt zich rond Borgerhout en Deurne, waar we in september ook al in gesprek gingen met inwoners over hun ideeën voor de overkapping.

Gedurende deze tweede editie van de Ringdagen zullen ook wij onze eerste ontwerpvoorstellen voor de ring van Antwerpen voorleggen aan alle burgers van de stad. Alle inwoners van de stad worden uitgenodigd voor het evenement, als onderdeel van een maatschappelijke dialoog over de overkappingsplannen. Op deze manier zullen de uiteindelijke ringprojecten gedragen worden door velen en hopelijk leiden tot een vlotte implementatie. 

De Ringdagen zijn voor alle ontwerpteams dus een belangrijk en spannend ijkpunt, en ze zullen een invloedrijke rol spelen in de verdere voortgang van het project. In juni 2018 zal de Vlaamse overheid een selectie maken van de plannen die uitgevoerd zullen worden en de planning. Binnenkort zal HNS’er Heleen van Boxelaere verslag doen van de ervaringen tot nu toe in het project.

Overzicht van locaties en programma