Nationaal Militair Museum weer open

Het Nationaal Militair Museum is vanwege de corona-pandemie een tijd gesloten geweest, maar ondertussen gelukkig weer open. Het is lang stil geweest in en om het museum. De ontwikkeling van het buitenterrein en met name de natuurwaarden zijn echter ondertussen gewoon doorgegaan.

Nieuws 14 september 2021, Soesterberg

Het terrein raakt na een aantal jaar nu langzaam volgroeid en de oorspronkelijke intenties uit het landschapsontwerp van H+N+S worden zo steeds beter zichtbaar. Niet alleen ruimtelijk maar ecologisch worden grote stappen gemaakt: uit de laatste ecologische schouw is gebleken dat het terrein zich beter ontwikkelt dan verwacht.

 

De ondergroei op de parkeerplaatsen heeft zich de afgelopen jaren zo ontwikkelt dat de diverse parkeervelden visueel van elkaar gescheiden zijn en de bezoeker echt in het bos parkeert. Ook is het effect van de beplantingsborder rondom het herdenkingsplein, met rododendrons en diverse sieresdoorns, nu te bekijken. De beplanting vormt meer en meer een dichte rand rond het plein waardoor deze bijzondere herdenkingsplek een meer besloten, intiemer karakter krijgt.

Gaat dat met eigen ogen zien… Het gehele buitenterrein van het museum is gratis toegankelijk.

Zicht vanaf het Herdenkingsplein op het heide schraalgrasland bij het museum
De beplantingsborder vormt een dichte rand rondom het Herdenkingsplein
Trap-/zitelement op het Herdenkingsplein
Toegang Herdenkingsplein

Deel deze pagina

Deel deze pagina op LinkedIn