Naturalis open maar tuin laat nog even op zich wachten

Het geheel vernieuwde en uitgebreide Museum Naturalis is open voor het publiek. Het opvallende gebouw is ontworpen door Neutelings Riedijk architecten. In het interieur valt vooral het grote atrium met trap op, die oud- en nieuwbouw aaneen smeedt. De buitenruimte, ontworpen door H+N+S Landschapsarchitecten laat echter nog even op zich wachten. Op de parkeerplaats aan de achterzijde moet over enige tijd een geheel nieuwe tuin verrijzen.

Nieuws Hank van Tilborg 30 augustus 2019, Leiden

In de tijdelijke situatie functioneert de parkeerplaats natuurlijk wel. Maar uiteindelijk zal de parkeerplaats en de fietsenstalling geheel overkapt worden met een tweede maaiveld. Op het hoger liggende niveau komt een publiek toegankelijke tuin. De tuin is een verlengstuk van het museum – een soort buitenmuseum - maar is openbaar toegankelijk. De tuin is belangrijk voor educatie-doeleinden. Daarnaast krijgen in de tuin ook diverse avontuurlijke speelplekken een plek.