Nominatie Rotterdam Architectuurprijs 2021: Waterwoud

Maaspoints WaterWoud is genomineerd voor de Rotterdam Architectuurprijs 2021. De vakjury heeft uit 49 inzendingen een selectie van tien projecten gemaakt die de kwaliteit van de Rotterdamse bouwproductie in de breedte laat zien. Naast de juryprijs wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Stem daarom vóór 31 mei via onderstaande link. Iedereen kan een stem uitbrengen, ook als je niet in Rotterdam woont. De uitreiking vindt plaats op woensdag 16 juni 2021 tijdens de Rotterdam Architectuur maand.

Nieuws 29 april 2021, Rotterdam

Rotterdam wordt van oudsher bepaald door zijn relatie met de Maas. Om de betekenis van de Maas als publieke ruimte in de stad te versterken worden getijdenparken aangelegd. De Maaspoints vormen binnen deze getijdenparken bijzondere plekken waar het water beleefd kan worden. Ze zijn door H+N+S Landschapsarchitecten en NEXT Architects specifiek ontworpen om de relatie tussen de Rotterdammers en de rivier te versterken en staan als krachtige symbolen voor de bredere visie van de getijdenparken.

 

WaterWoud is als eerste gerealiseerd. Het functioneert als een dubbel uitkijkpunt. Aan de ene kant kun je omhoogklimmen voor een panoramisch uitzicht over de rivier en de langsvarende schepen. Aan de andere kant kun je juist afdalen naar de wonderlijke wereld van de lokale waterflora en -fauna. De structuur is ontworpen om bezoekers de verschillen in het waterpeil te laten ervaren. Een poëtische en mysterieuze structuur die de rijke industriële havengeschiedenis van Rotterdam combineert met een verwijzing naar de bossen op het eiland Van Brienenoord. WaterWoud maakt een nieuw stukje stad toegankelijk voor iedereen.

Het project Maaspoints is geïnitieerd door bagger- en landaanwinningsbedrijf Van Oord, gevestigd in Rotterdam en als geschenk gegeven aan de stad ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van het bedrijf.

Van 28 april t/m 31 mei 2021 kun je stemmen!

Bekijk hier de film over WaterWoud