NVTL tentoonstelling Groen Erfgoed

De reizende NVTL tentoonstelling Groen Erfgoed, eerder gepresenteerd tijdens het vakdebat “Buitenruimte van betekenis” aan de Faculteit Bouwkunde TU Delft in oktober 2019, is nu digitaal te bezoeken! Het vakdebat en de (digitale) tentoonstelling kwamen mede tot stand in samenwerking met de Faculteit Bouwkunde TU Delft, het College van Rijksadviseurs, tijdschrift Tuin & Landschap en Harco van den Hurk grafisch ontwerp. Ons plan voor St. Hubertus is één van de geselecteerde projecten in de categorie “Renovatie en Wederopbouw”.

Publicatie 6 mei 2020, Amersfoort

In de tentoonstelling worden plannen gepresenteerd door ontwerpers die de geschiedenis als inspiratiebron gebruiken. Dit vereist respect voor het ontwerp van hun voorgangers, de context van de omgeving en het verhaal van de plek. Erfgoed speelt hierbij een grote rol. In alle gepresenteerde plannen wordt de balans tussen onderhoud, restauratie of conservering en nieuwe programmering op een andere manier uitgewerkt. Het gebruik van betekenisvol groen erfgoed kan bijdragen aan de leefbaarheid van steden en hoe mensen verbonden zijn met hun omgeving.

De aanpak is ingedeeld in verschillende stapsgewijze ingrepen: 

  • Beheer, onderhoud en reparatie, 
  • Renovatie en transformatie
  • Restauratie en reconstructie

Het plan van H+N+S Landschapsarchitecten voor jachthuis Sint Hubertus is deel van de “Renovatie en wederopbouw” publicatie. 

Digitale NVTL tentoonstelling Groen Erfgoed >

Website van NVTL > 

Ontwerp Jachthuis Sint Hubertus, H+N+S ism Michael R.van Gessel
Na de renovatie

Aan het begin van de twintigste eeuw realiseerde het echtpaar Kröller-Müller op de Veluwe hun droom. De exclusieve buitenplaats van dit welgestelde paar is tegenwoordig opengesteld voor het publiek en onlangs is het Jachthuis zelf volledig gerenoveerd. Bovendien kunnen bezoekers nu weer langs de vijvers wandelen, precies zoals de Nederlandse architect Berlage het honderd jaar geleden bedoelde.

Meer over het Jachthuis Sint Hubertus >