bruggen + geulen

Ooijen-Wanssum: voortgang in beeld

De uitvoeringsfase van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum is in volle gang, en er is veel te zien, zowel in het gebied zelf als online. De opdrachtgevers en aannemer doen uitgebreid verslag van de voortgang op de diverse kanalen. Hier een selectie van nieuws van de afgelopen maanden.

Nieuws 13 december 2018, Ooijen-Wanssum

Voortgang

Tussen de dorpen Ooijen en Wanssum in Noord-Limburg worden tal van maatregelen genomen om de waterveiligheid te verbeteren. Door een integrale benadering is het gebied straks niet alleen beter beschermd tegen hoog water, maar ontstaat ook ruimte voor natuur, recreatie en andere economische ontwikkelingen.

Op dit moment wordt er door de aannemer gewerkt aan de rondweg rond Wanssum, meerdere waterkeringen en bruggen, en de hoogwatergeulen bij Ooijen en Wanssum. Ook krijgen de haven en bruggen bij Wanssum langzaam maar zeker vorm. De werkzaamheden trekken veel kijkers en in de afgelopen maanden zijn er door de gidsen vele excursies verzorgd. Ook is het gebied steeds beter te verkennen per fiets en per auto, via de routes die op de website te vinden zijn.

Website Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum >

Pluim

Daarnaast viel Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum afgelopen maand in de prijzen bij de uitreiking van de Ruimtelijke Kwaliteitspluim van Rijkswaterstaat. De gebiedsontwikkeling werd geroemd om de continue aandacht voor kwaliteit, de samenwerking tussen de betrokken partijen en de participatie met de inwoners van het gebied.

> Tweemaal de Ruimtelijke Kwaliteitspluim

In beeld

De aannemer lanceerde vorige maand een nieuwe pagina op de website, waar geïnteresseerden foto's en filmpjes kunnen vinden van de verschillende werkzaamheden. Het geeft een goed idee van de schaal en omvang van het project, en bijzondere plaatjes van onder andere zonsopgangen in het gebied. Wil je op de hoogte blijven van de nieuwe beelden en de voortgang van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief of kijk op de website van het project.  

 

Ooijen-Wanssum in beeld

Grondverzet Ooijen en Broekhuizervorst. Video: MooderMaas / Paul Poels

Deel deze pagina

Deel deze pagina op LinkedIn