opening park paviljoen door ZKH koning Willem-Alexander

Zijne Koninklijke Hoogheid Koning Willem-Alexander opende op vrijdagmiddag 21 juni het Parkpaviljoen, het gloednieuwe publieksgebouw van Het Nationale Park De Hoge Veluwe.

Nieuws 24 juni 2019, Nationaal Park de Hoge Veluwe

Iets na 14.00 uur wandelde de Koning, geflankeerd door onder meer parkdirecteur Seger van Voorst tot Voorst als eerste het nieuwe publieksgebouw binnen. Binnen liet hij zich rondleiden door het Parkpaviljoen, waarin zich onder meer educatie- en ontvangstruimten, een restaurant en de Parkwinkel bevinden, in aanwezigheid van vertegenwoordigers van bouwheer ANTEA, aannemer Rots Bouw en de beide architecten, Job Floris van Monadnock en Willem Hein Schenk van De Zwarte Hond architecten.

foto: Jurjen Drenth / Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Via de achteruitgang vervolgde de koning zijn rondgang, over het expeditieterrein, het nieuwe terras en de vernieuwde speeltuin. Na een wandeling door de omliggende natuur – langs onder andere een kunstwerk van Ulrich Rückriem – kreeg de Koning een toelichting op het plan voor de vernieuwing van het centrumgebied. Hank van Tilborg van H+N+S Landschapsarchitecten lichtte het centrumplan toe, waar het nieuwe Park Paviljoen een belangrijk onderdeel van is. Hiervan is nu, met de nieuwe parkeerplaats, expeditie, evenemententerrein en horecaterras, de eerste fase gerealiseerd.

Volgens plan start eind dit jaar, begin volgend jaar de herinrichting van het Marchantplein zelf, inclusief vernieuwing van de fietsenstalling. Volgende stap in de vernieuwing van het Nationale Park volgens het door H+N+S opgestelde Totaalplan 2010-2025, is de vernieuwing van de Parkentrees. De drie Parkentrees worden gemoderniseerd voor een vlottere afwikkeling van bezoekersstromen. Ook hiervoor tekende H+N+S het vernieuwingsplan, in samenwerking met ANTEA en MVRDV (voor de nieuwe loges).

Voor een impressie van de opening en het gerealiseerde Paviljoen bekijk enkele video-verslagen op YouTube
-    nieuwsitem omroep Gelderland
-    item Ede nieuws.nl
-    compilatie Justine Marcella met TV tuinman Lodewijk