Ruimte voor de Waal

opening rivierpark Nijmegen

Het nieuwe Nijmeegse rivierpark in de Waal is –na een bouwperiode van 3 jaar– op tweede paasdag (28 maart 2016) feestelijk in gebruik genomen. Verspreid over de middag kwamen duizenden mensen kennismaken met het nieuwe stukje Nijmegen aan de Waal. Gedurende de dag zijn er rond de nevengeul van de Waal diverse watersporten te zien geweest. Daarnaast zijn er onder andere rondleidingen, bootcamps en creatieve activiteiten op de festivalmarkt georganiseerd. ’s Avonds zette een spectaculaire licht- en watervoorstelling van het Franse gezelschap Les Orpailleurs de Lumière de Spiegelwaal vol in het licht.

Event 25 maart 2016, Nijmegen

Ruimte voor de Waal - het Rivierpark

Om de bewoners te beschermen tegen hoogwater is de dijk bij Nijmegen-Lent 350 meter landinwaarts gelegd en is een 4 kilometer lange nevengeul gegraven. Door het verleggen van de dijk en het graven van een nevengeul is in hartje stad een langgerekt eiland in de Waal ontstaan. Het eiland Veur Lent, de Spiegelwaal en de kade Lentse Warande vormen samen een uniek rivierpark, waar ruimte is voor een mix van water en natuur, recreatie en stedelijke activiteiten. H+N+S Landschapsarchitecten heeft het landschapsontwerp namens de aannemers- combinatie uitgewerkt en de uitvoering ervan begeleid in samenwerking met Trafique.

Lees hier meer over het project