Oplevering Arena NMM

Afgelopen vrijdag is de Arena van het Nationaal Militair Museum opgeleverd door Heijmans, naar een ontwerp van H+N+S. Dit laatste grote onderdeel van het project NMM was vertraagd door de saneringsopgave van vervuild puin uit de Tweede Wereldoorlog dat een deel van de berg vormde waar de arena tegen aan is gelegd. De arena bestaat uit een evenemententerrein en een zittribune die plaats biedt aan 3000 toeschouwers.

Nieuws 15 maart 2016, Soesterberg

De zittribune bestaat uit slingerende zitranden, dezelfde zitranden als ook in de omzoming van het herdenkingsplein aan de andere zijde van het Museumkwartier zijn gebruikt. De zitranden worden naar boven toe geleidelijk extensiever en maken geleidelijk aan plaats voor stroken grasland en heide. Traptreden doorsnijden deze slingerende randen in kaarsrechte diagonalen. Het geaccidenteerde evenemententerrein is uitgevoerd als zand- en heidegebied. Het bevat enkele monumentale eiken, zandkraters, en zogenaamde drakentanden (betonnen anti-tankelementen). In de arena zullen tankshows en re-enactment evenementen plaatsvinden. 

Dit voorjaar wordt er test-gereden door tanks van de landmacht. Bij de viering van '100 jaar tank' deze zomer worden er grote evenementen georganiseerd met tankshows. Houdt hiervoor de website van het NMM in de gaten.

Arena in het AD >