Pauwels in Première

De vijfde editie van de Landschapstriënnale vindt plaats in april 2021 in Van Gogh Nationaal Park, Noord-Brabant. Tijdens dit landschapslaboratorium gaat de documentaire ‘Een bloeiend bedrijf in een boeiend landschap’ van ervaren documentairemaker Ruut van der Beele in première.

Nieuws 29 maart 2021, Noord-Brabant

In deze documentaire wordt de balans tussen de economische ontwikkelingen en een aantrekkelijk landschap onderzocht met een focus op Landschapspark Pauwels bij Tilburg. Afgelopen jaar heeft H+N+S samen met Buiting (adviesbureau natuur en landschap) en Paul de Kort (beeldend kunstenaar) het schetsontwerp gemaakt voor het Waterlandschap. Het Waterlandschap maakt deel uit van het grotere gebied Pauwels, waarvoor Strootman Landschapsarchitecten eerder een Masterplan opstelde. De stad is ontdekt als waterbron voor het landelijke gebied en watermaatregelen worden ingezet om een aantrekkelijk en toegankelijk landschap te creëren.

In de documentaire vertellen eigenaren van vijf ondernemingen in de omgeving hoe zij tegen het landschap aankijken. Ook geeft Paul de Kort zijn visie op de omgang met vuil en schoon water in verleden en heden, met bijzondere aandacht voor de onzichtbare sporen in de ondergrond en de ontwikkeling van een waterknoop in het Noorderbos.

Het Noorderbos in Tilburg (Siebe Swart)

Het doel van de documentaire is te verkennen of en welke wisselwerking er is tussen bedrijven en hun omgeving. Draagt een boeiend landschap bij aan een bloeiend bedrijf? En welke invloed heeft een onderneming op zijn omgeving? Zijn er belemmeringen of juist bewezen mogelijkheden waarbij omgeving en bedrijf iets aan elkaar hebben? Hoe kunnen we van elkaar leren of samenwerken?

Het programma:

Kijk op 7 april van 15.45 tot 17.45 uur gratis mee. Meld je nu aan.

Landschapstriënnale 2021