Stedenbouwkundig plan de Hooge Riet Ermelo vastgesteld

Het stedenbouwkundig plan voor de Hooge Riet in Ermelo is op 14 januari vastgesteld door het college van B en W. De gemeenteraad buigt zich er binnen enkele weken over.

Nieuws 24 januari 2020, Ermelo

Het stedenbouwkundig plan is opgesteld door H+N+S Landschapsarchitecten in samenwerking met Diederendirrix Architecten en Hylkema Erfgoed in opdracht van Heijmans NV en Meyer Bergman Erfgoed Groep. De vaststelling van het stedenbouwkundig plan vormt het startschot voor H+N+S voor het opstellen van het definitief ontwerp voor de buitenruimte.

De Hooge Riet is een unieke plek in Ermelo. Recht tegenover het station, op steenworp afstand van het centrum. Deze voormalige zorginstelling heeft een rijke historie, die het verdient om opnieuw ontdekt te worden. In het stedenbouwkundig plan is het ontwerp hiervoor op hoofdlijnen vastgelegd. De waardevolle monumentale gebouwen worden gerenoveerd en krijgen een nieuwe bestemming. De parkzone voor het hoofdgebouw krijgt een nodige opknapbeurt, waarbij zichtlijnen, borders en paden worden hersteld. In de bosrand worden zorgvuldig 10 nieuwe 2^1 kap woningen ingepast. Nieuwe appartementen vormen een kraag rondom het monument, waarmee een reeks nieuwe, informele binnenhofjes ontstaat.