Prijsvraag Yancheng gewonnen

H+N+S heeft, in samenwerking met Zhejiang Urban & Rural Planning Design Institute in China, het winnende ontwerp voor het “Long Lake Park” in Yancheng gemaakt.

Nieuws 12 september 2013, Yancheng, China

Het park is 200ha, waarvan 1/3 wateroppervlakte. De groenblauwe structuur plus de cultuurhistorische lijnen vormen samen de twee poten van het Chinese karakter “人” met als betekenis 'mensen' waar het park uiteindelijk voor is ontworpen.

De opzet van het park is gebaseerd op de bestaande structuur, inclusief de watergangen en historische lijnen. Vanwege het droge klimaat en de watervervuiling in de omgeving is de wateropgave niet alleen belangrijk voor het park, maar ook voor de gehele nieuwbouwwijk. H+N+S heeft een adaptief watersysteem ontworpen, die het regenwater bergt en tegelijkertijd waterkwaliteit en -kwantiteit verbetert in het nieuwe stadspark.