Rebuild by design

H+N+S Landschapsarchitecten is geselecteerd voor de prijsvraag REBUILD BY DESIGN. De competitie is een antwoord op orkaan Sandy, en heeft de ontwikkeling van innovatieve projecten tot doel, die de Amerikaanse oostkust moeten beschermen tegen stormen. De competitie wordt georganiseerd door U.S. Housing and Urban Development (HUD) en de Rockefeller Foundation.

Nieuws 23 augustus 2013, State of New York, V.S.

Meer dan 140 teams uit 15 landen dienden voorstellen in, hiermee de top onder engineering, architectuur-, design-, landschapsarchitectuur- en planningbureaus vertegenwoordigend, evenals onderzoeksinstituten en universiteiten. Tien teams zijn geselecteerd om deel te nemen aan een intensief acht maanden durend proces dat bestaat uit twee fases: analyse en ontwerp.

De teams zijn volgens Secretary Donovan (HUD) geselecteerd vanwege het talent dat ze met zich mee brengen, vanwege de innovatieve idee├źn, en vanwege de gerichtheid op de uitvoerbaarheid. De competitie kent een vernieuwende opzet omdat het de interdisciplinaire teams laat samenwerken in de eerste fase, en alle teams doorgaan naar de tweede ronde. In het hele proces wordt intensief samengewerkt met lokale gemeenschappen, bestuurders en experts. De projecten die uit het proces voortkomen worden door de jury beoordeeld om zeker te zijn van de implementeerbaarheid en de betekenis voor de veerkracht van de regio.

Het team van H+N+S Landschapsarchitecten bestaat uit: Interboro Partners, New Jersey Institute of Technology Infrastructure Planning Program; TU Delft; Project Projects; RFA Investments; IMG Rebel; Center for Urban Pedagogy; David Rusk; Apex; Deltares; Bosch Slabbers; H+N+S Landschapsarchitecten; and Palmbout Urban Landscapes.