Startsein eerste paal RIVM

De bouw van de nieuwe huisvesting van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) ging op 29 november officieel van start met het boren van een eerste paal op het terrein in Utrecht.

Nieuws 5 december 2017, Utrecht

De 73 boorpalen onder de toren hebben een diameter van 1,85 meter en een lengte van circa 58 meter. De omvang van deze palen is een van de technologische oplossingen die ervoor zorgen dat het gebouw voldoet aan de gestelde trillingseis voor de laboratoria wat eerder voor vertraging van de bouw zorgde. Strukton realiseert de nieuwbouw. Het gebouw is ontworpen door Felix Claus Dick van Wageningen Architecten. H+N+S ontwerpt de diverse binnen- en buitenruimtes.

Op 29 november gaf de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge, het officiële startsein voor de bouw.  Samen met André van der Zande (RIVM), Ton de Boer (CBG), Roger Mol (Rijksvastgoedbedrijf) en Gerard Sanderink (Strukton) leidde hij de boring van één van de eerste palen van de toren in aanbouw. Eerdere bouwwerkzaamheden startten in de week van 4 september 2017. Het nieuwe gebouw verrijst aan de Helsinkilaan op het Utrecht Science Park (USP) en zal naar verwachting in het najaar van 2021 beschikbaar zijn.

Voor meer info over het project