water + ontwerpen

Toekomstbestendig water op de Dutch Design Week 2018

De 2018 editie van de Dutch Design Week bood onderdak aan de Embassy of Water. Dit platform voor water gerelateerde ontwerpen heeft als doel te inspireren en kennis te delen over een duurzame, watervriendelijke samenleving. H+N+S leverde input voor deze Embassy of Water via onze studie ‘Reisgids voor klimaatrobuuste beekdalen’ in Noord-Brabant.

Nieuws 15 november 2018, Eindhoven

In de Embassy of Water presenteerde een aantal partijen zich die op een serieuze manier nadenken over hoe water in Brabant aan de basis kan staan van een duurzame toekomst. Het belang van het vroeg betrekken van ontwerpers werd hierbij onderstreept.  Hiervoor werd onder andere een serious game ontworpen die de bovengrondse en ondergrondse wereld van water in de stad Eindhoven bij elkaar brengt.

Foto via Twitter: Nanco Dolman

Onze studie naar klimaatrobuuste beekdalen in opdracht van Provincie Noord-Brabant en de drie Brabantse waterschappen is in de tentoonstelling gebruikt als voorbeeld van hoe het natuurlijk watersysteem van Brabant beter kan worden ingezet voor de uitdagingen die klimaatverandering met zich meebrengt. De resulterende reisgids is een uitnodiging voor partijen om hiermee aan de slag te gaan, en sluit dus naadloos aan bij het doel van deze eerste Embassy of Water.  

Bijeenkomst tijdens Embassy of Water. Foto via Twitter: Anouk van der Poll
H+N+S als een van de bijdragers aan de tentoonstelling met de klimaatrobuuste beekdalen in Brabant. Foto via Twitter: Sas Terpstra
Historische beekdalen in Brabant
Huidige beekdalen in Brabant
Toekomstige beekdalen in Brabant