Verbreding A1 Apeldoorn – Azelo van start

Woensdag 13 maart heeft minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur het startsein voor de uitvoeringswerkzaamheden voor fase 1 gegeven. Ook kondigde zij aan dat de totale verbreding in 2025 af moet zijn, drie jaar eerder dan gepland. Tussen Apeldoorn en Deventer wordt de weg verbreed naar vier rijstroken in beide richtingen, tussen Deventer en knooppunt Azelo naar drie. Het project gaat in totaal 400 miljoen euro kosten.

Nieuws 14 maart 2019, Amersfoort

H+N+S werkt samen met NEXT architects in opdracht van aannemer Heijmans aan de vormgeving en inpassing van weg & kunstwerken. De aankondiging betekent dat Heijmans ook de weggedeelten tussen Deventer – Deventer-Oost en tussen Rijssen – Azelo gaat uitbreiden. Dit is een aanvulling op de werkzaamheden voor fase 1, die Heijmans eerder gegund kreeg.

Door de werkzaamheden versneld uit te voeren, hoopt Van Nieuwenhuizen de hinder zo veel mogelijk te beperken. "Dat betekent minder lang overlast voor omwonenden en automobilisten en veel snellere en betere doorstroming op de A1."

De A1 kampt op dit moment met veel vertragingen door het toenemende vrachtverkeer. De verbreding moet deze problemen oplossen.

Foto: https://beeldbank.rws.nl/ Rijkswaterstaat, Bart van Eyck