Volkstuinen bij zorglandgoed Hoogerlust

In 2016 leverde H+N+S het ontwerp voor de volkstuinen bij zorglandgoed Hoogerlust in Muiden. Inmiddels zijn de tuinders geaard op hun nieuwe plek en wordt het zorglandgoed een levendig geheel.

Nieuws 12 mei 2020, Muiden

De kwaliteit van het "onzichtbaar ontwerp"

Niet alle suggesties uit het ontwerp zijn overgenomen: zo zijn de bouwsels in de tuinen allemaal verschillend, moesten de oude fruitbomen in de boomgaardtuinen toch wijken en wordt de entree (nog) niet omlijst door een haag. Op structuurniveau is het ontwerp wél gevolgd. Kijk je goed, dan valt de slimme ordening van de huisjes op: ritmisch geschakeld, in de luwte van bestaand groen. Hagen kaderen de tuinen netjes in vanuit het omringende landschap. Hierin ontdek je de kwaliteit van het ‘onzichtbare ontwerp’. Hieronder: Schetsontwerp.

Meer info over het project >

Potentie

Het erf zelf, inclusief de nieuwe woon-zorg eenheden, oogt wat rommelig en leidt de aandacht af van de bijzondere Vechthoeve. Dit deel was geen onderdeel van de opdracht.
Wat niet is kan nog komen. Zorglandgoed Hoogerlust biedt een interessante mix van verschillende sociaal-maatschappelijke functies: naast de tuinen als zorgboerderij met woon-zorgeenheden voor ouderen, een boerderijwinkel en als alles doorgaat straks horeca in de Vechthoeve. In potentie een recreatieve hotspot, nu vooral een aanwinst voor de omgeving. 

 

Mei 2020
Visualisatie van ontwerp door H+N+S

Deel deze pagina

Deel deze pagina op LinkedIn