Winnaar Groene Kroon 2017

Met het project de Melksteeg, waar H+N+S in opdracht van de gemeente Amersfoort aan werkte, is de juryprijs gewonnen bij de Groene Kroon 2017. H+N+S werkte aan het ontwerp voor het natuurcompensatiegebied de Melksteeg op de grens tussen Amersfoort en Soest. De jury ziet met dit project veel potentie voor de versterking van de biodiversiteit in de provincie Utrecht.

Nieuws 6 juli 2017, Amersfoort

De natuurprijs Groene Kroon werd voor de eerste keer uitgereikt. Gedeputeerde Mirjam Maasdam is aangenaam verrast met de oogst van de prijsvraag. “Ik vind het inspirerend om te zien hoe de inwoners van de provincie actief bezig zijn met natuur. Onder de veertig inzendingen zijn grote en kleine projecten, beginnende en uitgewerkte ideeën, initiatieven van zowel particulieren als van grote organisaties. Dit maakt duidelijk dat veel Utrechters zich erg betrokken voelen bij de natuur in hun omgeving.”

Gemeente Amersfoort ontwikkelt op eigen initiatief de Melksteeg: een verbindingszone van nieuwe natuur dat de Utrechtse Heuvelrug moet verbinden met de Eemvallei. De jury is onder de indruk van het feit dat een gemeente een dergelijk project initieert. Het sluit feilloos aan bij de natuurvisie van de provincie waarbij icoonsoorten, aandachtsoorten en natuurparels op unieke wijze worden betrokken. De juryprijs Groene Kroon 2017 bestaat uit een cheque ter waarde van 8.000 euro en professionele ondersteuning bij de verdere uitwerking van het initiatief. Ze laten ‘Paddenstoelenbeheer Blikkenburgerlaan’ en ‘Voedselbos Amersfoort’ achter zich.

H+N+S werkte in opdracht van de gemeente Amersfoort aan het ontwerp voor het natuurcompensatiegebied de Melksteeg op de grens tussen Amersfoort en Soest. Aankoop en inrichting van de gronden vindt plaats om invulling te geven aan de natuurcompensatie in kader van het project Westelijke Ontsluiting Amersfoort. Door intensieve afstemming en samenwerking tussen de beide gemeentes, Rijkswaterstaat, waterschap en Natuurmonumenten is het plangebied dat heringericht gaat worden steeds groter geworden. Daarmee wordt invulling gegeven aan de gewenste ecologische verbinding tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Eempolders. 

Artikel Provincie Utrecht >

Artikel Trouw >