Zoutkamp wint duurzame parel 2021

Naast de Nieuwe Verbinding N69 heeft ook de Nieuwe Waterwerken Zoutkamp de Duurzame Parel mogen ontvangen! Dit is een prijs die jaarlijks door Duurzaam Grond- Weg en Waterbouw wordt uitgereikt aan een combinatie van opdrachtgever en opdrachtnemer die in zo’n project meer dan gemiddelde aandacht hebben besteed aan duurzaamheid.

Nieuws 29 juni 2021, Zoutkamp

Het juryrapport

Volgens de beoordelingscommissie is Noorderzijlvest erin geslaagd om duurzaamheid in het project een plek te geven alsof het er als vanzelfsprekend bij hoort.

“Duurzaamheid is geïntegreerd in het project Nieuwe Waterwerken Zoutkamp door vanaf een vroeg stadium opdrachtgever en opdrachtnemer te laten samenwerken. Het projectteam betrok de gebiedspartners en andere stakeholders bij het besluitvormingsproces. Zowel communicatie binnen als buiten de organisaties kreeg veel aandacht. Verder stuurt het project op een duurzaam ontwerp en een duurzame uitvoering door het toepassen van de Aanpak Duurzaam GWW en instrumenten zoals de Omgevingswijzer en de CO2-Prestatieladder.”

Lees hier meer over de Nieuwe Waterwerken Zoutkamp.