Nieuws

Centrumgebied NP De Hoge Veluwe genomineerd voor GPRK 2022!

12 december 2022
Hoge Veluwe

Het Centrumgebied van Nationaal Park De Hoge Veluwe is één van de 15 genomineerde projecten voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2022! Met deze prijs wordt aandacht gevraagd voor ruimtelijke kwaliteit. Met de voorbeelden wil de organisatie positief bijdragen aan de ruimtelijke ontwikkelingen in Gelderland en de kwaliteit van de leefomgeving stimuleren.

‘Gewoon goed kiezen om het hart van het park te upliften met duidelijke routing, landschapselementen en nieuwe architectuur om mensen nog lang welkom te heten’ (jury GPRK)

De 9e editie van de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit staat in het teken van ‘De kunst van het kiezen’ waarin aandacht wordt besteed aan de zorgvuldige en uitdagende inrichting van de Gelderse ruimte en de keuzes die daarbij gemaakt worden of moeten worden. Bijzonder aan deze editie is dat deze niet stopt met bekendmaking en uitreiking maar een vervolg krijgt in 2023 met debatten, excursies en ateliers.

De prijs omvat zowel een jury- als een publieksprijs. Voor de publieksprijs kan gestemd worden van 16 november tot en met 15 december. De prijsuitreiking vindt plaats op 19 december.

Stem nu!

Lees hier meer over het project Centrumgebied NP De Hoge Veluwe.