Nieuws

H+N+S in vaktijdschrift Tuin+Landschap

22 november 2022
Amersfoort

In vakblad Tuin+Landschap zijn onlangs twee artikelen verschenen over onze ontwerpen voor Landgoed Windesheimen en het centrumgebied van Nationaal Park De Hoge Veluwe. We zijn natuurlijk zeer verheugd met deze aandacht.

In het eerste artikel dat in Tuin+Landschap verscheen wordt aandacht besteed aan ons ontwerp voor de nieuwe familie van parkbruggen plus landhek, wat we samen met Next Architects maakten voor Landgoed Windesheim. Het artikel ‘Bruggen die verschijnen en verdwijnen in het landschap’ is geschreven door vakredacteur Miranda Vrolijk.

Ze hebben iets tegenstrijdigs, de nieuwe tuinsieraden van Landgoed Windesheim. Enerzijds vallen ze op in het landschap, anderzijds gaan ze op in hun omgeving. De aanleg van zeven slanke toogbruggen ontworpen door NEXT architects samen met H+N+S Landschapsarchitecten is de eerste grootschalige ingreep die na jaren van opruimen iets nieuws aan het landgoed toevoegt. “Een dergelijke verfijing hoort bij een voorname buitenplaats.”

Download het artikel hier

Het tweede ontwerp dat verscheen in het vaktijdschrift is de vernieuwing van het centrumgebied van Nationaal Park De Hoge Veluwe. De vernieuwing van het centrumgebied is onlangs genomineerd voor de Gelderse Prijs voor Ruimtelijke Kwaliteit 2022. Het artikel ‘Ingrepen die vanzelfsprekend lijken’ is van de hand van Peter Bennink, vakredacteur bij Tuin+Landschap.

Nationaal Park De Hoge Veluwe werkt al jaren aan het versterken van de kwaliteit van het park aan de hand van de landschapsarchitecten van H+N+S. Het voorlopige hoogtepunt hiervan is de herinrichting van het centrumgebied. Verwacht echter geen grootse gebaren; de ingrepen zijn geen statement maar moeten het park vooral beter laten functioneren.

Download het artikel hier