Nieuws

N69 wint betonprijs in categorie duurzame bouw

16 juni 2022
Valkenswaard

Samen met Boskalis Nederland, NEXT Architects en Nobleo Bouw & Infra zijn wij de trotse winnaar van de Betonprijs 2021 in de Categorie Duurzame Bouw voor het project Nieuwe Verbinding N69. De prijs – uitgesteld vanwege COVID19 – wordt elke twee jaar uitgereikt aan innovatieve projecten in de betonsector om betonkennis en -innovatie binnen Nederland onder de aandacht te brengen.

Voor de N69 zijn de betonnen bruggen en viaducten geoptimaliseerd tot de dunst mogelijke slanke silhouetten met een enorme materiaalbesparing tot gevolg. Ook is geëxperimenteerd met voorgespannen geopolymeerbeton in een fietsbrug over de Keersop. De enorme materiaalbesparing samen met de unieke landschappelijke inpassing en duurzame uitstraling van de weg heeft tot de toonaangevende prijs geleid.

De N69 is gerealiseerd door Boskalis Nederland, in samenwerking met NEXT Architect, Nobleo Bouw & Infra, GEONIUS en MOS - Ecologisch Advies en Onderzoek in opdracht van de Provincie Noord-Brabant. Het oorspronkelijke Beeldkwaliteitsplan is opgesteld door wUrck.