Nieuws

Sponsoring en deelname Climate Classic 2021

22 juni 2021
De NAP-kustlijn

H+N+S was als deelnemer en hoofdsponsor betrokken bij de 2e editie van de nu al legendarische Climate Classic: een fietstocht van 375km langs de toekomstige kustlijn (die we absoluut willen voorkomen). De route liep van Breda via Den Bosch, Utrecht, en Zwolle naar Groningen. Onder aanvoering van staatssecretaris Stientje van Veldhoven vertrokken we op 14 juni 2021 bij zonsopkomst vanuit Breda. Om zes uur ’s avonds bereikten we de Groninger Grote Markt.

Als partner van Cycling 4 Climate steunen wij het evenement om aandacht te vestigen op de zeespiegelstijging en de gevolgen van klimaatverandering. Bij H+N+S ontwerpen en realiseren wij al meer dan 30 jaar plannen die antwoord geven op de maatschappelijke vragen van vandaag én morgen, zoals het omgaan met klimaatverandering en de kwetsbaarheid van laag Nederland in relatie tot de zeespiegelstijging. Om het bewustzijn over zeespiegelstijging en klimaatverandering te vergroten fietsten wij mee langs de denkbeeldige ‘kustlijn’ op 0 meter NAP.

Urgentie

We voorkomen alleen gezamenlijk dat de NAP-kustlijn werkelijkheid wordt. De Climate Classic fietstocht toont waar we door samenwerking, oefening en doorzettingsvermogen toe in staat zijn. Tegelijkertijd hopen we ook anderen te motiveren om vaker op de fiets te stappen omdat dit bijdraagt aan onze gezondheid en tot minder CO2-uitstoot leidt. Laten we er gezamenlijk voor zorgen dat onze kinderen en hun kinderen ook droge voeten houden.

14 juni was het zo ver! Onze fietsers stonden klaar voor de 375km lange tocht. De fietsgroep bestond uit: Pieter Schengenga, Emmelie van Ommen en Olivier Klijn voor het eerste stuk en Heleen van Boxelaere, Jaap van der Salm, Hank van Tilborg en Tim Kort voor het tweede deel. Bart Houtackers trad op als gangmaker voor het laatste stuk.

Het Team

Meedoen aan de volgende Climate Classic in 2022? Meer informatie op de website van Cycling 4 Climate

Wil je zien wat jij zelf kan doen om je carbon-footprint te verminderen? Vul dan jouw carbon commitment in op de site van Cycling 4 Climate.

Ben je minder geïnteresseerd in het fietsen, maar wil je zien wat jou impact op de planeet is? Ontdek dan jouw verborgen impact op de planeet.

Onze dank gaat uit naar de organisatie van Cycling4Climate voor de vlekkeloze organisatie van dit inspirerende evenement.

Kom zelf in actie!

Na een gezamenlijke overnachting en buffet in Hotel Princeville maakten de deelnemers zich klaar om 125, 250 en een enkeling zelfs 375 kilometer te fietsen voor het klimaat. De routes werden ingeladen en de Cycling 4 Climate shirts en sokken aantrokken. Bij zonsopkomst klonk het startschot en begonnen de teams hun uitdaging. Het weer was fantastisch en de wind stond gunstig. In het wiel van staatssecretaris Stientje van Veldhoven en wethouder Daan Quaars van Breda vertrok de startgroep van team H+N+S richting Breda en Utrecht. In Utrecht werd het stokje overgedragen. Op deze manier fietsten wij als het ware een klimaat-estafette waar, door middel van samenwerking, de hele 375km werd afgelegd. Een echt team-effort dus!

Nu op naar de volgende uitdaging: bijdragen aan een duurzaam en veilig waterland Nederland.

De Fietstocht

-