Nieuws

Symposium: Bouwen aan de groene stad van de toekomst

6 januari 2020
Venlo

Hoveniersbedrijf Jonkers organiseert op woensdag 18 maart 2020 in Villa Flora in Venlo een uniek symposium in samenwerking met de Universiteit Wageningen. Het stimuleren van biodiversiteit en het verhogen van natuurwaarden binnen de stedelijke omgeving is een actueel thema. Het is nu tijd om in actie te komen en samen te bouwen aan de groene stad van de toekomst!

Denk hierbij aan het stimuleren van de biodiversiteit met groene daken, natuurinclusief bouwen en een klimaatrobuuste inrichting. Een groene stad verbetert het leefklimaat op diverse vlakken zoals gezondheid en leefbaarheid. Daarnaast heeft het sociale en economische voordelen. Maar hoe geef je hier nu invulling aan? Door een sterkere samenwerking kunnen grotere stappen gezet worden. Wageningen University & Research doet onderzoek naar de effecten van groen binnen de stedelijke omgeving en wil deze ontwikkeling stimuleren.

Programmaleider Tim van Hattum van Green Climate Solutions zal het symposium openen met een lezing over het belang van investeren in een groene stad. Na de lezing volgen twee workshops onder leiding van deskundige sprekers waarbij samen wordt nagedacht over hoe we concreet kunnen gaan bouwen aan een groene stad:

  • Henk Vlijm (OptiGrün) – Hoe kunnen daken een rol spelen in de uitdagingen van de waterparagraaf en het stimuleren van biodiversiteit?
  • Hank van Tilborg (H+N+S) – Belicht het ontwerpersperspectief. Hoe past natuurinclusief bouwen binnen de stedelijke en landschappelijke omgeving?
  • Gert-Jan Koopman (HEEM/NatuurPro) – Natuurontwikkeling: wat zijn oplossingen om biodiversiteit bij de inrichting van terreinen te stimuleren?

Meer info hier over het symposium en inschrijven