Rivierpark Ruimte voor de Waal wint de Nederlandse Bouwprijs 2017

Maandag 6 februari werd de Bouwprijs in de categorie civiele kunstwerken uitgereikt aan de combinatie i-Lent voor het Rivierpark Ruimte voor de Waal tijdens het Gala van de Nederlandse Bouw. De Nederlandse Bouwprijs wordt sinds 1991 elke twee jaar uitgereikt. De jury legde de 100 inzendingen langs de meetlat van People, Planet en Profit. Daarnaast moesten de inzendingen grensverleggend, innovatief en verrassend zijn. H+N+S Landschapsarchitecten vervulde voor de aannemerscombinatie i-Lent de rol van coördinerend architect en was verantwoordelijk voor het landschapsontwerp.

Nieuws 7 februari 2017, Nijmegen

De jury beoordeelde het winnend project als volgt: "Rivierpark Ruimte voor de Waal is volgens de jury weer zo’n parel in het programma Ruimte voor de Rivier en het toonbeeld van hoe het ook kan. Nijmegen is er met de aanleg van het rivierpark in geslaagd om van een noodzakelijke ingreep in de rivier en in het landschap met groot vakmanschap van vele betrokkenen een enorme meerwaarde voor de stad en ommelanden te creëren. Hier is sprake van een vernieuwende en zeer aantrekkelijke benadering van klimaatadaptatie met inzet van moderne middelen en een holistische visie. Ondanks de moeilijke start, is er voor alle betrokkenen heel veel win-win behaald; dat is heel bijzonder!"

Foto: Johan Roerink, Rijkswaterstaat

Eind 2016 werd het project gepubliceerd in het Jaarboek Stedenbouw en Landschapsarchitectuur 2016 waar het geselecteerd werd als één van de 17 projecten die "…aansluiten op de grote vragen van vandaag en morgen. Zoals de wateropgave, de klimaatopgave, [en] de nog altijd aanwezige behoefte aan ruimtelijke kwaliteit…"  

Ga naar de website van de Nederlandse Bouwprijs >

Bekijk het project >