Nieuws

H+N+S bezoekt Reevediep

13 december 2017
Amersfoort

H+N+S Landschapsarchitecten heeft met het hele bureau een bezoek gebracht aan de uitvoering van Ruimte voor de Rivier IJsseldelta.

In het informatiecentrum presenteerde Pieter Schengenga de plannen, en gaf hij inzicht in de wijze waarop ruimtelijke kwaliteit binnen de realisatiefase van dit project geborgd is. Dit vormde aanleiding voor een nuttig gesprek over de overeenkomsten en verschillen ten opzichte van andere projecten waar het bureau bij betrokken is. Ook ging het over de meerwaarde die H+N+S biedt als onderdeel van het team van een aannemerscombinatie.

Daarna gingen we naar buiten, daar waar het werkelijk gebeurt. Hoewel iedereen de plannen kende, waren de meeste collega’s erg onder de indruk van de enorme schaal van dit werk. We bekeken de vierhonderd meter lange Nieuwendijkbrug over het Reevediep, die zowel karakteristiek als eenvoudig is vormgegeven. De wijze waarop het lege dijktalud bij de aanlanding onder de brug doorloopt is spectaculair. Tijdens de wandeling over de brug bekeken we de detaillering van onder andere het leuningwerk en de schampkanten met de daarin opgenomen oriëntatieverlichting.  In het tegenlicht van de ondergaande zon leek het toekomstige natuurlandschap al werkelijkheid te worden.

Video november 2017: een mooi zicht op het Reevediep >

Meer over de Ruimte voor de Rivier Ijsseldelta, Bypass Kampen>