Nieuws

H+N+S wint ontwerpopdracht voor American Embassy Club in Bonn

13 mei 2024
Bonn, Duitsland

H+N+S wint samen met het Rotterdamse architectenbureau Korteknie Stuhlmacher architecten de opdracht voor de renovatie van de voormalige American Embassy Club in Bonn. De American Embassy Club is een bijzonder gebouw uit de jaren ‘50, prachtig gelegen aan de oever van de Rijn, met uitzicht op het Siebengebirge. Het moet na jaren van leegstand een inspirerend en verbindend centrum voor de democratie worden.

Zo bijzonder als de opgave is, zo bijzonder was ook de procedure. Geen tijd- en geldverslindende competitie, maar een betaalde workshop van drie dagen op de Campus van de Montag Stiftung samen met vijf andere teams. Het was leuk om alle betrokken vakgenoten te zien werken.

Dinsdag stond een locatiebezoek op het programma, daarna anderhalve dag werken aan de opgave. Op de tweede dag konden de ideeën in een dialoog met de jury worden doorgenomen. De ochtend van de derde dag stond in het teken van de presentaties door alle 5 teams, waar alle deelnemers bij aanwezig waren. Op de terugweg naar huis in de trein hoorden we het goede nieuws… We gaan met veel inspiratie aan de slag met deze prachtige opgave!