Nieuws

Ruimtelijk traineeship Midden-Nederland

28 maart 2024
Midden-Nederland

Het Ruimtelijk Traineeship Midden-Nederland is een samenwerking tussen Waterschap Vallei en Veluwe, Witteveen+Bos, Wing en H+N+S. Sinds 2021 bieden zij plek aan jonge landschapsarchitecten en aanverwante ontwerpers om een rijke werkervaring op te doen bij de vier organisaties, waar ontwerp steeds van andere betekenis is.

Water, bodem, landschap en ontwikkeling vormen de rode draad in het twee-jarige traject, waarbij je als trainee elk half jaar wisselt van werkplek en zo steeds een andere invalshoek leert kennen. Zo verschuift het accent in de verschillende projecten steeds tussen ontwerp, beleid, proces en techniek. Als trainee draai je mee in de ontwerpteams bij de verschillende bedrijven en wanneer mogelijk werken alle trainees ook aan een gezamelijk project, zoals de huidige trainees de Bodemlabels & de Bodembouwers serious game hebben ontwikkeld.

Het traineeship is gekoppeld aan het Professioneel Ervarings Programma (PEP). Zodoende werk je vier dagen per week als ontwerper aan projecten over de klimaatbestendige inrichting van Nederland én ben je een dag per week bezig met je persoonlijke ontwikkeling in het professionele werkveld. Hierbij wordt je begeleid vanuit de vier organisaties en door een overkoepelende PEP mentor. Kortom, het traineeship is een kickstart voor je carrière in de wereld van het ruimtelijk ontwerp.

In september 2024 start er een nieuwe tranche. Ben jij (bijna) afgestudeerd of een startende ontwerper en geïnteresseerd in het Ruimtelijk Traineeship Midden-Nederland? Klik hier voor meer informatie of neem dan contact op met Jurriënne Heijnen, j.heijnen@hnsland.nl