Nieuws

‘Vrije ruimte maken’

19 juni 2024
Amersfoort

Op 31 mei 2024 vond de herinneringsbijeenkomst ter nagedachtenis aan Jandirk Hoekstra plaats. Samen met een groep van zo’n 150 mensen - familie, vrienden, (oud) collega’s, samenwerkingspartners en opdrachtgevers - hebben we Jandirk herdacht, herinneringen opgehaald, muziek geluisterd en gemaakt, hard gezongen, gehuild, gelachen en vooruitgekeken.

Na een welkomstwoord vanuit H+N+S door Hank van Tilborg nam dagvoorzitter Eric Luiten het stokje over. Met een aantal sprekers en met de aanwezigen in de zaal werd terug geblikt en vooruitgekeken, steeds afgewisseld met muzikale intermezzo’s van onder andere Bart van Rosmalen.

Na een slotwoord door Pieter Schengenga en een laatste muzikale afsluiting volgde een lange en levendige borrel waar onder meer collega landschapsarchitect Peter de Ruyter een toelichting gaf op het illustere Veenmobiel dat voor de gelegenheid vanuit Friesland even naar Amersfoort was verplaatst. Het Veenmobiel is sinds de presentatie tijdens de tentoonstelling Places of Hope door het Friese Waterschap een keer of 30 gebruikt voor het geven van een toelichting op de opgaven waar het Friese veenweidegebied voor staat.

De inleidingen van alle sprekers en inleiders (Joost Schrijnen, Maarten Hajer, Lisa Diedrich, Dirk Sijmons, Marcel Elfrink, Ruut van Paridon, Jan Wilbers) worden gebundeld in een klein herinneringsboekje.