Nieuws

Park Belle Vue wint Publieksprijs Publieke Ruimte 2023!

19 mei 2023
Antwerpen

Tijdens het Congres Publieke Ruimte in Antwerpen werd de Publieksprijs Publieke Ruimte uitgereikt. De prijs bekroont jaarlijks publieke plaatsen in Vlaanderen en Brussel die een voorbeeldige meerwaarde bieden voor hun omgeving.

Ook dit jaar maakte een onafhankelijke vakjury een selectie van zes projecten die een aangename, veilige, duurzame en veerkrachtige leefomgeving creëren. Waarbij Park Belle Vue als winnaar van de publieksprijs uit de bus kwam!

“We transformeerden de grauwe achterkant van het Leuvense station naar een levendige plek, met veel groen, een speelpark en een flexibel plein voor ontmoeting en buurtactiviteiten. Op de plaats van de vroegere brede betonbaan loopt er nu een autoluwe fietsstraat, die uitgegroeid is tot één van de populairste fietsroutes van Leuven. Voor veel Leuvenaars en omwonenden is dit het mooiste plekje van onze stad geworden. De publieksprijs is een mooie erkenning van onze toonaangevende aanpak en samenwerking”, zegt Mohamed Ridouani, burgemeester van de stad Leuven.

© Michiel de Cleene