2D en 3D ontwerper

Sandra Cueva Cortez

Sandra komt uit Lima, Peru. Bij H+N+S is ze grafisch en technisch vormgever met als doel de relatie tussen mens en natuur te onderzoeken. Ze gelooft in landschaps- en architectuurontwerp met respect voor natuur en erfgoed en streven naar het behalen van grote sociale voordelen door innovatie, esthetiek en haalbare oplossingen.

ACHTERGROND

Sandra Liliana Cueva Cortez studeerde Architectuur en Stedenbouw aan de Pontificie Universidad Católica del Perú, en behaalde haar diploma Architectuur en Stedenbouw in 2018. Haar fascinatie voor het botanische en kleurrijke culturele erfgoed van Peru inspireerde haar om te onderzoeken hoe mens en natuur met elkaar verbonden zijn. Tijdens een uitwisselingsprogramma aan de Universiteit van Los Andes, Colombia in 2016, ontwikkelde ze een fascinatie voor andere culturen en landschappen. Daarom vervolgde Sandra in 2021 haar opleiding aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam, waar ze de premaster Stedenbouw en Landschapsarchitectuur volgde. Tijdens haar werk in Peru ontwierp ze middelgrote projecten zoals het Sanctuary Memorial in La Hoyada, Ayacucho. Sinds januari 2023 werkt zij bij H+N+S.

AANDACHTSVELDEN

Bij H+N+S maakt Sandra conceptuele visualisaties voor projecten van verschillende schaal, zoals in de volgende projecten: Arcen, Heuvelrug en ARTIS. Ze heeft ruime ervaring met het tekenen van beeldkwaliteitsplannen voor kunst en landschappen. Verder maakt ze 3D-modellen voor gebruik in renderings.

NEVENACTIVITEITEN

Naast haar werk bij H+N+S experimenteert Sandra met verschillende schilderstijlen en onderwerpen om haar innerlijke wereld uit te drukken in denkbeeldige landschappen. Daarnaast geeft ze handbeschilderde denimworkshops voor volwassenen en kinderen in Lima en Nederland. Schilderen is een therapeutische, ontspannende en reflexieve activiteit voor haar.

Om Peruaans borduurwerk onder de aandacht te brengen, richtte ze Qinty Jeans op, een onderneming die werkt met vrouwelijke ambachtslieden en hun traditionele borduurwerk. Sandra woont in Nederland en blijft haar verbinding met de natuur ontwikkelen door middel van landschapsarchitectuur. Ze neemt deel aan kunstprojecten met International Creative Women in Eindhoven.